Eerste op vloeibaar aardgas rijdende Scania trucks geleverd!

04 januari 2013  |   Nieuws

Eerste op vloeibaar aardgas rijdende Scania trucks geleverd!

Dinsdag 18 december zijn de eerste vier vloeibaar aardgas (LNG) aangedreven Scania trucks met keuring van de Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW) afgeleverd bij Middelkoop te Duiven. Het zijn de eerste LNG Scania’s met RDW keuring in Nederland en de eerste LNG voertuigen van De Liemers.

Directeur/eigenaar Tjeerd Middelkoop (rechts) en burgemeester Henk Zomerdijk nemen de sleutels in ontvangst van Tom van de Mosselaar, verkoopdirecteur van Scania.

Directeur/eigenaar Tjeerd Middelkoop nam samen met burgemeester Henk Zomerdijk de sleutels in ontvangst van de LNG Scania’s. Dit is een grote stap in het project “Truck van de Toekomst Duiven”, Middelkoop Duiven en Scania Nederland B.V. Middelkoop laat zien dat hun slogan “Innovatief in logistiek” meer dan toepasselijk is. Door deelname aan het project en de aanschaf van vier op vloeibaar aardgas (LNG) rijdende Scania trucks, helpt Middelkoop Duiven mee aan duurzaamheid en de reductie van CO2. Scania is nu, na Mercedes, de enige truckproducent in Nederland die een RDW gekeurd LNG voertuig op kenteken kan leveren.

Truck van de Toekomst Duiven
Het project “Truck van de Toekomst Duiven” is in 2010 geïnitieerd door de gemeente Duiven.
Het beoogde projectresultaat is een LNG vulpunt op het bedrijfsterrein InnoFase te Duiven en de aanschaf van in totaal 16 LNG aangedreven trucks door 4 transportondernemingen.
Met co-financiering van de Stadsregio en de provincie Gelderland zijn destijds in opdracht van de gemeente Duiven diverse wagenparkscans uitgevoerd waarbij de voordelen voor het rijden op LNG aan transporteurs werd getoond en is er subsidie aangevraagd in het kader van de proeftuinregeling “Truck van de Toekomst”.

Nadat deze subsidie werd toegekend zijn Middelkoop Duiven, Rotra, Bosman en Sita als consortium in onderhandeling gegaan met voertuigproducenten en vulpunt exploitanten om gezamenlijk trucks en LNG tegen gunstige voorwaarden geleverd te krijgen. Met dit project wordt een bijdrage geleverd aan de brandstoftransitie- en verduurzaming van het zwaar transport in Nederland. Hiermee behoudt logistiek Nederland een sterke concurrentiepositie op het buitenland en blijft werkgelegenheid behouden. Daarnaast wordt er met dit project een bijdrage geleverd aan diverse klimaatdoelstellingen.

Tijdelijk LNG vulpunt
De levering van deze Scania aan Middelkoop is een nieuwe mijlpaal in het project. De volgende mijlpaal zal de realisatie van het tijdelijk LNG vulpunt zijn bij Sita in januari 2013. Vervolgens zal het definitieve vulpunt op InnoFase in mei/juni  worden gerealiseerd door LNG Sollutions (onderdeel van GDF Suez). De gemeente Duiven is zeer verheugd met de inzet van de betrokken ondernemers in het project “Truck van de Toekomst”, waarin het bedrijfsleven en de overheden op een succesvolle manier samenwerken om gezamenlijk het zwaar transport in Nederland te verduurzamen.

geen reacties.

Werken bij Middelkoop